Bilete Câmpulung Film Fest - 14-18 aug - Câmpulung Moldovenesc

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Moldovenesc, Câmpulung Moldovenesc

14-18 august

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Al treilea weekend din luna august, mai exact între 14 și 18 august, găzduiește din nou Câmpulung Film Fest, în inima Bucovinei.

Câmpulung Film Fest este un festival internațional de film care proiectează, succesiv şi alternativ, filme provenite din două ţări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. În același timp, acest festival are un focus sporit pe promovarea cinematografiei românești.

Avem un program plin, de la lungmetraje și scurtmetraje din Italia și Tunisia, animații pentru copii, expoziții, ateliere & petreceri, până la lungmetraje și scurtmetraje românești care vor fi difuzate atât individual cât și în cadrul unor proiecte speciale marca CFF: CâmpuScurt și Buzduganul de Aur.

Printre titlurile din acest an se numără și filme românești recente: lungmetrajul Săptămâna mare (2024), r. Andrei Cohnpatru filme românești de documentar: 

  • Weekend în familie (2024), r. Mihnea Toma

  • Cum să fiu mort dacă sunt viu (2023), r. Ilinca Călugăreanu

  • Pământul de care apartinem (2024), r. Elena Rebeca Marini.

  • Alice on and off (2024), r. Isabela Tent

Seara culturilor comparate aduce două lungmetraje recente din Tunisia (Four daughters (2023), r. Kaouther Ben Hania) si Italia (La Chimera (2023), r. Alice Rohrwacher), precum și o selecție de scurtmetraje din Italia și Tunisia, ce vor fi proiectate seara, în aer liber.

Printre proiecțiile speciale se numără:

  • Cine-concertul Femeia în Lună, în interpretarea - Irina-Margareta Nistor & CelloFun. Proiecţie de film mut cu sound-design live și inserturi din opera lui Viktor Pelevin filmul „Frau im Mond” (Germania, 1929), r. Fritz Lang.

  • Două seri de scurtmetraj românesc cu selecția competiției Buzduganul de Aur, în care vom avea parte de filme scurte, recente de ficțiune, documentare și animație. 

  • Iar pe lânga acestea, vor rula și proiecțiile taberei de creație cinematografică Câmpuscurt.

 

Pentru copii, diminețile vor fi însoțite de scurtmetraje animate selecționate din cadrul festivalului de animație, Animest.

Am pregătit în acest an bilete pentru fiecare proiecție din festival, bilete pentru cineconcert, precum și un abonament care încorporează intrarea la toate proiecțiile de film.

  1. Abonament CFF General - proiecții de film - 150 RON -  30 bilete

  • Abonamentul include intrarea la toate proiecțiile de film, inclusiv cine-concertul

  • Abonamentul nu include intrare la petrecerile Red Carpet și Cinefesta

  1. Bilet Cine-concert - 40 RON - 40 bilete

  2. Bilet proiecție - 15 RON - 400 bilete 

Vom avea parte de proiecții speciale gratuite, printre care, filmul din deschiderea festivalului (locuri limitate) Saptamana mare (2024), r. Andrei Cohn, filmul din închiderea festivalului Horia (2023), r. Ana Maria Comanescu care va fi precedat de anunțarea si proiecția filmului câștigător al competiția de scurtmetraj românesc Buzduganul de Aur, proiecțiile taberei de creație cinematografică Câmpuscurt, matineul cu animații și proiecția specială Hai România (2023), r. Claudiu Mitcu. 

Începând cu 15 august, vom avea zilnic activități în Parcul Eminescu, unde va fi CFF Village, un spațiu dedicat în special copiilor și tinerilor, dar și adulților. Aici vor avea loc workshop-uri și ateliere, expoziții, care vor completa atmosfera de sărbătoare din oraș.

Prima proiecție o să înceapă pe 14 august de la ora 17:30.

Cine Concertul, se va desfasura de la ora 21:00.