Bilete Cluj-Napoca: Piazzolla Tango Night 2.0 - Spectacol Extraordinar de Tango Argentinian - 8 dec, ora 19:00 - Sala Auditorium Maximum

Cluj-Napoca: Piazzolla Tango Night 2.0 - Spectacol Extraordinar de Tango Argentinian

Sala Auditorium Maximum , Cluj-Napoca

duminică, 8 decembrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Categoria I
128,57 lei10928 lei
Categoria II
107,14 lei9107 lei
Categoria III
85,71 lei6964 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

PIAZZOLLA TANGO NIGHT 2.0 – este un spectacol complet de tango argentinian, pus în scenă de Asociatia „Cluj Tango Orchestra”, alături de dansatori profesioniști de tango argentinian.

Ca în fiecare an, sărbătorim ziua internațională a tango-ului printr-un spectacol, acasă, la Cluj.

De aceasta dată, gazda noastră este sala Auditorium Maximum a Universității Babeș Bolyai, o locație binecunoscută clujenilor pentru spectacolele și concertele care se desfășoară aici.

Vă prezentam un spectacol în 2 acte, dedicat marelui compozitor Astor Piazzolla.

Marele compozitor revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical.

Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice, devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian.

Solistii protagoniști ai acestui spectacol sunt:

IULIA MERCA - mezzosoprană a Operei Naționale din Cluj Napoca

MARCOS MARTHIN –cantautor- Buenos Aires, Argentina

„Cluj Tango Orchestra” este formata din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc, în fața publicului larg, magia muzicii de tango argentinian.

Repertoriul orchestrei este compus, în mare parte, din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” Buenos Aires, pentru tango sextet, aranjate de către Julian Agustin Caeiro (Argentina), maestrul Wim Wurman (Rotterdam) și aranjamente propuse de solista noastră, Iulia Merca.

În repertoriu orchestrei regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon/milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo), dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

Veți putea asculta cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului Astor Piazzolla, precum: „Libertango”, „Oblivion” sau „Adios Nonino”, dar și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg, precum: „Suite Lumiere”,  „Soledad” sau „Chiquilin de Bachin”.

Invitat special din Argentina:

MARTHIN MARCOS - cantautor, solist vocal și chitarist, cu o carieră muzicală bogată, atât în Argentina cât și în Spania, va aduce în fața dumneavoastră tango-ul din saloanele de tango din Buenos Aires în stare pură. Crescut într-o familie în care se cânta și se dansa tango, acesta  spune despre el că nu își poate imagina viața fără a cânta tango. Invitat special alături de „Cluj Tango Orchestra” pe scenele Filarmonicilor, aduce cu el limbajul „Lunfardo”, specific tango-ului argentinian. O prezență scenică magnetică și o voce gravă, Marthin interpretează cu succes și șarm tot ce este mai frumos în tango-ul din Buenos Aires.

CLUJ TANGO ORCHESTRA

IULIA MERCA – mezzosoprană (Opera Națională Cluj)

Cu o prezență scenică impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 20 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică și poezie, spectacole de musical, operă și teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc (Brașov, 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul Festivalului Operelor Naționale de la Iași.

Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de Stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă, de peste 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss”, profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al acestei orchestrei; concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana”, profesor colaborator al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj-Napoca)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj-Napoca, cu o experiență muzicala de aproape 20 de ani, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

IRINA INDREI – pian (Opera Maghiară Cluj-Napoca)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „motorul” armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” , catedra pian și pianist corepetitor la Opera Maghiară Cluj-Napoca.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs) și pianistul Wim Wurman (Catedra de Tango din Rotterdam).

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Adelin Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

EMANUEL ELCEAN - contrabas

Licențiat în contrabas la Academia de Muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasă și precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei.  Spune despre el ca nu și-ar mai vedea viața altfel decât alături de contrabasul lui.

Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine cu Opera Națională din Cluj-Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța.

Dansează în acest spectacol trei cupluri absolut spectaculoase, dansatori profesioniști de tango argentinian!

Primul cuplu vine din București și este format din Csongor Kicsi (cel mai tânăr campion european de tango argentinian) și partenera sa, Silvia Spătaru.

-Cei doi formează un cuplu spectaculos de dansatori, instructori de tango și obișnuiți ai marilor scene din țară și din Europa.

Se pregătesc intens atât în Europa cât și în Argentina. Predau la scoala de dans Vertigo din București, dar și ca instructori invitati la școlile de tango din România și din străinătate. Dansul lor este poezie și forță, în acest moment fiind printre cei mai prolifici dansatori din țară.

Al doilea cuplu  este format din Horia Călin Pop si Ioana Lascu,  profesori si totodată  fondatori ai Școlii „Compania de Tango” din Cluj-Napoca. 

Printre cei mai vechi instructori din țară,  Horia și Ioana se perfecționează constat în România sau Argentina, fiind un cuplu de dans iubit în comunitatea de tango și nu numai.  Au o experiență scenică bogată, dansând alături de Cluj Tango Orchestra pe scenele Filarmonicilor din țară,  dar și ca invitați ai Operei Naționale din Iași.  Spectaculoși și nonconformisti, maeștrii ai improvizației, Horia Călin Pop și Ioana Lascu sunt o încântare pentru privitori.

Nu în ultimul rând, vă prezentăm un cuplu inedit, invitat pentru prima dată alături de Cluj Tango Orchestra, dansatorii Daniele Donzello (Italia ) și Alina Bîlici (Cluj-Napoca). Aceștia au o conexiune și bucurie aparte atunci când dansează tangoul argentinian împreună, cu o expresie de forță și finețe specială in același timp. Daniele a început tango-ul în Italia, acum 15 ani, pe când avea doar 18. Alina a început tango-ul acum 7 ani, la vârsta de 22. Astăzi dansează la evenimente sociale de nivel internațional, iar individual fiecare investește în dezvoltarea comunităților locale din care fac parte, organizând evenimente si cursuri. Veți avea ocazia sa vizualizați un cuplu tânăr și energic, cu o execuție completă, bazată pe improvizație, pasiune și o comunicare excelentă.

Așadar 3 cupluri diferite și spectaculoase vor completa tabloul serii de tango.

Biletele sunt în vânzare exclusiv online pe platforma iabilet.ro.

Copiii sub 14 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de adulți plătitori de bilet, deasemenea și persoanele cu dizabilități au acces gratuit la acest spectacol.

Vă invităm cu drag în povestea noastră de tango, să-l cunoașteți pe marele compozitor Astor Piazzolla și lucrările lui, puse în scenă intr-un mod cât mai autentic de Cluj Tango Orchestra, de oaspetele nostru din Argentina, de solista Operei Naționale din Cluj Napoca și de dansatorii profesioniști de tango argentinian!

Tango-ul argentinian face parte din patrimoniul cultural imaterial UNESCO și este considerat un fenomen universal.