Bilete EUROPAfest 31: WORKSHOP LUCA ALETTA | Italia - 8 iul, ora 19:00 - Palatul Regal - Muzeul National de Arta al Romaniei - Sala Auditorium

EUROPAfest 31: WORKSHOP LUCA ALETTA | Italia

Palatul Regal - Muzeul National de Arta al Romaniei - Sala Auditorium, București

luni, 8 iulie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Standard
200 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Workshop: LUCA ALETTA | Italia
EUROPAfest prezinta “Music in black and white - Ragtime and early jazz”


Pentru achiziția unui abonament click aici!

Luca Aletta | Italia pianist, compozitor, aranjor și profesor, a obținut trei titluri academice la Universitatea „A. Primire” din Trapani toate cu note maxime (110 cum laude): în 2009 licență în trei ani în muzică jazz, 2012 licență în doi ani în muzică jazz, 2021 licență în doi ani în pian jazz. A publicat 31 de discuri, peste 100 de compoziții originale publicate incluse în 12 cărți de partituri, apoi 5 cărți de instruire pentru pian în stil pop și jazz, 2 cărți despre istoria jazz-ului, 1 carte de armonie. A concertat la festivaluri și evenimente importante din mai multe țări europene (Spania, Franța, Muntenegru, România, Serbia) și a câștigat premii la evenimente naționale și internaționale importante: premiul „Best Band” la „Bucharest International Jazz Competition 2022” (București, România), premiul I cat. Jazz la „Swiss International Music Competition” (Lugano, Elveția), cat. Jazz „The Rising Stars Grand Prix” (Berlin, Germania), „DC Jazz Prix 2023″ (Washington DC, SUA), premiul „Cea mai bună performanță” la  „Dexter” Jazz Contest 2023″ (Bari, Italia).

„MUSICA IN BIANCO E NERO” (MUZICA ÎN ALB-NEGRU) este un tribut adus Ragtime. Cuvântul „Ragtime” înseamnă timp întrerupt. A fost prima formă instrumentală de jazz care a fost scrisă. Caracteristica sa principală este uniunea dintre ritmul binar al marșului (interpretat de mâna stângă a pianistului) și ritmurile sincopate africane (interpretate de mâna dreaptă). Ragtime s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea în Statele Unite ale Americii. A fost la început un stil de pian, dar mai târziu a devenit și un stil orchestral (pentru formații, fanfare și ansambluri mici). Se auzea peste tot: în saloane, teatre și săli de cinema etc. Cel mai faimos exponent a fost Scott Joplin (1868-1917), un pianist și compozitor afro-american care a compus sute de piese Ragtime, precum și o operă în același stil. RAGTIME POATE FI CONSIDERAT UN „PARINTE” AL JAZZ-ului SI ESTE INCA VIU!

 

EUROPAfest 31 – It’s all about live quality music !

EUROPAfest revine in forta ! Bucuresti, 5 – 14 iulie. Savureaza serile fierbinti de vara pe acorduri de jazz. Artisti din 20 de tari aduc in festival un mix eclectic de stiluri si ritmuri pentru gusturi diverse. “Jazz lover” sau nu, vino la Sala Auditorium a Palatului Regal pentru o experienta sonora inedita – concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gala…jazz, jazz, jazz……se asculta, se simte, se traieste, se viseaza… Unic in Romania, in 2005 Festivalul International EUROPAfest a fost primul eveniment caruia Casa Regala i-a acordat Inaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatura oferita de Comisia Europeana si Parlamentul European.

Info:

Mai multe detalii pe www.europafest.ro

Organizator: jmEvents