Bilete Galati: Lacul Lebedelor (Balet in 4 acte) - 9 oct, ora 19:00 - Casa de Cultura a Sindicatelor

Galati: Lacul Lebedelor (Balet in 4 acte)

Casa de Cultura a Sindicatelor, Galati

miercuri, 9 octombrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Categoria I
Categoria II
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Retur permis cu asigurare Flex-EnGarde

Detalii

Interpretează baletul Teatrului Național de Operă și Balet “M.Biesu” din R.Moldova.

Lacul lebedelor (Swan Lake) este un balet în patru acte compus de Piotr Ilici Ceaikovski între 1875 și 1876. Este unul dintre cele mai faimoase și iubite balete din istoria muzicii clasice. Premiera mondială a avut loc la Teatrul Bolșoi din Moscova, pe 4 martie 1877.

Povestea: Baletul spune povestea tragică a prințesei Odette, care este transformată într-o lebădă de către un vrăjitor malefic, Rothbart. Vrăjitoria poate fi ruptă doar dacă un bărbat care nu a jurat niciodată iubire altei femei îi promite dragostea veșnică. Prințul Siegfried, în timpul unei partide de vânătoare, întâlnește lebedele și pe Odette, și se îndrăgostește de ea. El jură să o elibereze de blestem, dar vrăjitorul și fiica lui, Odile, care seamănă izbitor cu Odette, complotează pentru a-i înșela.

Actul I: La castelul prințului Siegfried, se organizează o petrecere pentru a celebra ziua lui de naștere. Mama prințului îi amintește că trebuie să aleagă o mireasă la balul din seara următoare.

Actul II: Prințul merge la vânătoare și descoperă un lac magic unde întâlnește un grup de lebede frumoase. În fruntea lor este Odette, o prințesă fermecată. Siegfried se îndrăgostește de Odette și promite să o salveze.

Actul III: La balul din castel, Rothbart apare deghizat, aducând-o pe fiica sa Odile, care seamănă cu Odette. Siegfried, crezând că Odile este Odette, îi jură dragostea veșnică. Odette, care apare în acel moment, este devastată.

Actul IV: Siegfried își dă seama de greșeala sa și se grăbește la lac pentru a cere iertare. Odette îl iartă, dar blestemul nu poate fi rupt. În unele versiuni ale baletului, cei doi se aruncă în lac și mor împreună, iar în altele, Siegfried înfruntă vrăjitorul și, după o luptă intensă, îl învinge, rupând astfel blestemul.

Muzica: Muzica lui Ceaikovski este cunoscută pentru frumusețea și complexitatea sa emoțională. Cele mai celebre piese includ „Dansul lebedelor” și „Pas de deux”-ul Odette-Odile.

Coregrafia: Originalul a fost coregrafiat de Julius Reisinger, dar versiunile cele mai populare și durabile au fost create de Marius Petipa și Lev Ivanov pentru o relansare în 1895 la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

"Lacul lebedelor" este apreciat pentru combinația sa de muzică emoționantă, poveste captivantă și coregrafie spectaculoasă, rămânând un pilon al repertoriului baletului clasic.