Bilete MindShift by SMArt Fest - 22 mar, ora 16:00 - Casa de Cultură a Studenților

MindShift by SMArt Fest

Casa de Cultură a Studenților, București

sâmbătă, 22 martie, ora 16:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces General - EarlyBird
Acces General - Studenti/pensionari EarlyBird
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

"În fiecare dificultate se ascunde o oportunitate. În fiecare provocare se află semințele creșterii și transformării." - Adaptare după Albert Einstein
Schimbarea fiind singura constantă a realității noastre, prin intermediul MindShift by SMArt Fest aducem o dimensiune nouă conceptului SMArt și ne propunem să cultivăm împreună o filozofie care promovează creșterea și dezvoltarea continuă a mentalităților individuale și colective.

Accentul este pus pe capacitatea de adaptare la schimbare, prin adoptarea obiceiurilor sănătoase și a tehnicilor de echilibru mental.                    De asemenea, ne propunem să prezentăm cele mai recente noutăți din domeniile relevante ale psihicului uman, acestea fiind elementele de bază pentru funcționarea și integrarea armonioasă a individului în societate.

 

Fii parte din mișcarea care schimbă perspectiva!

 

Pe parcursul evenimentului, vor fi abordate teme esențiale pentru viața contemporană, cum ar fi transformarea psihică pe înțelesul tuturor, tehnici eficiente de gestionare a stresului și prevenirea burnout-ului, conștientizarea și combaterea bullying-ului, impactul violenței domestice și rolul educației în societate, precum și găsirea echilibrului în era digitală. În plus, spectacolele și reprezentările artistice de calitate vor contribui la evidențierea conexiunii dintre artă, divertisment și sănătatea mintală.

În data de 22 Martie 2025  Casa de Cultură a Studenților va găzdui în premieră evenimentul MindShift, care are menirea de a continua tradiția de excelență a SMArt Fest, prin intermediul conferințelor de nivel înalt, a atelierelor interactive și a momentelor artistice inedite.

Este o oportunitate deosebită pentru dumneavoastră să vă alăturați unui eveniment care aduce în prim-plan personalități remarcabile dintr-o paletă generoasă de domenii conexe sănătății mintale și dezvoltării personale. Printre acestea se numără Acad.Prof.Dr.Vlad Ciurea, geniu al neurochirurgiei la nivel internațional, Prof.dr.Lavinia Bârlogeanu, una dintre personalitățile cele mai complexe din peisajul cultural contemporan, psihologul clinician Mircea Ilie Dumitru, un profesionist de top, cu o vastă experiență în psihodiagnostic și psihoterapie în psihopatologie. În plus, veți avea privilegiul de a participa la momente artistice de excepție susținute de actrița Daniela Nane în compania tenorului Octavian Ene, alături de prezența specială a cunoscutului jurnalist Adrian Artene.

MindShift by SMArt Fest își propune să ducă implicarea în societate la un alt nivel, prin extinderea dialogului despre sănătatea mintală și diferitele metode de consolidare a cunoașterii, prin suport specializat, învățare continuă și adaptare la tendințele unei lumi într-o permanentă transformare. De asemenea, MindShift vizează să devină un reper în dialogul despre dezvoltarea personală, conectarea oamenilor din toate zonele de activitate și medii sociale, cu scopul de a consolida o creștere sănătoasă și armonioasă a societății.

 

 

Schimbă perspectiva, reinventează realitatea!

Program eveniment:

16:00-17:00 – Sosire și întâmpinare participanți, parteneri și sponsori

17:00-17:30 – Deschidere și cuvânt de bun venit de către Adrian Artene și Magda Axinte, speech-uri parteneri, moment artistic Daniela Nane și Octavian Ene 

17:30-18:00 – Acad. Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Creierul uman, un miracol. Cum să menținem creierul uman veșnic tânăr și fericit”, moderat de Adrian Artene

18:00-18:30 – Mircea Ilie Dumitru: "Conștientizarea și prevenirea Bullying-ului", moderat de Adrian Artene

18:30-19:00 – Dr. Mihai Cristian Pîrvu: "Tehnici eficiente de gestionare a stresului", moderat de Magda Axinte

19:00-19:30 – Pauză de socializare

19:30-20:00 – Performanță artistică: Daniela Nane, Octavian Ene

20:00-20:30 – Anca Mazilu:"Strategii contra violenței domestice și rolul educației în combaterea problemelor sociale", moderat de Adrian Artene

20:30-21:00 – Vicențiu Popa: "Echilibrul emoțional în era digitală", moderat de Magda Axinte

21:00-21:30 - Prof. univ. dr. Lavinia Bârlogeanu: "Transformarea psihică pe înțelesul tuturor", moderat de Magda Axinte

21:30-22:15 – Concert Dacika cu Mihai Toma, Ștefan Doniga, Diana Jipa

 

 

Conferențiarii și artiștii noștri sunt:

Alexandru Vladimir Ciurea  este profesor universitar, medic primar Neurochirurgie și Doctor în Științe Medicale. Director Științific al Spitalului Clinic Sanador, prof. Ciurea este totodată membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei de Științe Medicale și membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, având competențe dovedite în tehnici de microchirurgie vasculară, chirurgie spinală, neurochirurgie funcțională și stereotaxică.

De-a lungul timpului a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale, domnia sa publicând de asemenea și peste 35 de monografii în domeniul neurochirurgiei, managementului de sănătate și în problemele legate de alimentația bogată în e-uri.

 

Lavinia Bârlogeanu este una dintre personalitățile cele mai complexe din peisajul cultural contemporan. Psihoterapeut de orientare psihanalitică, profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din București, cu studii postdoctorale la Sorbona, cu formări în psihotraumatologie multigenerațională, terapie psihanalitică și psihologie transpersonală, este autoarea unor consistente volume ce explorează teme fundamentale ale culturii universale, dar și a unor romane originale și hipnotice, în care se împletesc organic literatura, psihanaliza, mitologia și actualitatea imediată.  

Mircea Ilie Dumitru este absolvent al Universității ,,Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, profesând mai apoi ca psiholog clinician cu specializare în terapii alternative, fost membru al Asociației Oamenilor de Științăși al Colegiului Psihologilor din România, iar din anul 1991 până în august 2012, terapeut la O.V.S.E. Viena, Austria. Pensionar din anul 2012, este pasionat de teatru, sport, dar mai ales, activități diverse, pro bono, cu zâmbet și bucurie în comunitate.

Dr. Mihai Cristian Pîrvu, fost medic specialist stomatolog, declarat în anul 1983 cel mai bun stomatolog din București. Este autor de carte și fondator al Clubului Aristocratic Rapid al cărui președinte este de la înființare și până în prezent. Fost asistent universitar și scriitor de romane autobiografice, Mihai Pîrvu va participa la MindShift în calitate de conferențiar. Autor al tezei "Sănătatea - factor de securitate națională!".

 

Anca Mazilu, om de televiziune cu o experiență de 20 de ani în domeniu, este recunoscută ca unul dintre cei mai dedicați coordonatori și producători de emisiuni din România. În anul 2019, a intrat în atenția publicului cu emisiunea „Eu pot!” difuzată pe TVR 1, având ca scop îndrumarea oamenilor către o aliniere armonioasăîntre gânduri, cuvinte, sentimente și acțiuni. Ulterior, a preluat rolul de gazdă a emisiunii matinale „Cu capu-n zori”, începând fiecare zi cu exerciții de respirație, meditație și stretching, manifestând o atitudine optimistăși pozitivă.

 

Vicențiu Popa, realizatorul emisiunilor "Cartea Săptămânii"  și ,,România în mișcare” găduite de Canal 33, a fost prezent la SMArt Fest încă din anul 2023, în calitate de partener. El are o misiune clară: să promoveze România, lectura și să dezvăluie comorile literaturii. În emisiunile sale, Vicențiu aduce în prim-plan noi apariții literare și talentul scriitorilor români contemporani. La MindShift 2025, Vicențiu va aborda tema echilibrului emoțional în era digitală.

 

Adrian Artene este directorul editorial al Trustului de Presă Gândul. Dublu licențiat în Jurnalism și Drept, autor și realizator al podcastului ”Altceva cu Adrian Artene”,  Adrian este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. De asemenea, este autorul cărții-document ”Mafia statală”, al volumelor de poezie ”Iubirile pentru care a plâns și Dumnezeu”și ”Punctuația iubirii”. Deține numeroase premii naționale, atât pentru cariera jurnalistică, cât și pentru cea literară.

 

Magda Axinte, psihoterapeut integrativ și realizator TV al emisiunii „Întâlnire în Punctul Zero”, aduce o perspectivă unică asupra psihoterapiei, prin combinarea experienței în domeniul juridic cu studiile și practica în psihologie. Formarea sa include absolvirea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a unui masterat în Psihologie Clinicăși Psihoterapie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, completată de un program de specializare în psihoterapie integrativă și de studiul profund al EFT-ului care a consolidat arsenalul său terapeutic. A fondat emisiunea „Întâlnire în Punctul Zero” în anul 2013 și continuă să atragă interes și susținere în toate demersurile sale.

 

 

Daniela Nane este o personalitate artistică de excepție, care și-a urmat pasiunea pentru teatru absolvind prestigioasa Universitate Națională de Artă Teatralăși Cinematografică„I.L. Caragiale” din București, în 1995, sub îndrumarea unor profesori de marcă precum Mircea Albulescu, Cătălin Naum și Adrian Titieni. De atunci, Daniela a avut o carieră impresionantă, jucând în peste 50 de piese de teatru, filme și emisiuni de televiziune, care i-au adus numeroase premii și aprecieri din partea publicului, dar și a criticilor. În prezent, Daniela Nane este și director artistic al Teatrului Muzical Ambasadorii, unde își exprimă cu succes viziunea sa creativăși originală. Daniela Nane este ambasador și purtător de cuvânt al evenimentului MindShift by SMArt Fest.

 

Octavian Ene este un tânăr tenor în plină ascensiune, absolvent al Universității naționale de Muzică, cu masterat în Stilistică interpretativă sub îndrumarea maestrului Alexandru Badea, în prezent doctorand al aceleeași instituții, sub îndrumarea prof.univ.dr.DHC Valentina Sandu-Dediu. Ca solist al Teatrului muzical Ambasadorii a susținut numeroase concerte în România, dar și în Germania, Franța, Austria, Belgia, Slovacia, India.

De curând a cântat în evenimente importante din România (Ateneul Român, SymphOpera fest), dar și în Israel, alături de soprana Sivan Rotem și Orchestra Simfonică din Haifa, sub bagheta dirijorului Eithan Schmeisser.

 

Proiectul Dacika, devenit tot mai cunoscut la nivel naţional și internațional, va susține în cadrul evenimentului MindShift un concert inedit. Mihai Toma – compozitor şi producător( fluier, synth), Diana Jipa (vioara), Ştefan Doniga (pian), Antonia Iacob - voce şi Dan Incrosnatu - percuție reprezintă trupa care a reușit cu mare succes să îmbine ritmurile tribale ritualice, instrumentele etnice şi sunetele liniştitoare, eterice de inspiraţie New Age.

Proiectul Dacika urmăreşte promovarea valorilor muzicii tradiţionale româneşti, adaptate gustului şi necesităţilor generaţiei tinere. Demersul reprezintă o refacere a legăturii acestei generaţii cu moştenirea culturală a folclorului românesc autentic.