Bilete Piazzolla Tango Night - Recital de tango argentinian - 29 mar, ora 19:00 - Ateneul National Iasi

Piazzolla Tango Night - Recital de tango argentinian

Ateneul National Iasi, Iasi

vineri, 29 martie, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

„PIAZZOLLA TANGO NIGHT„ este o serie de recitaluri dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic.

Tango-ul argentinian este revoluționat de către Astor Piazzolla, acesta aducând elemente de muzică clasică și de jazz în lucrările sale, astfel născându-se asa zisul „ Tango Nuevo”. În prima faza muzica lui Piazzolla a fost respinsă de garda veche a tango-ului din Buenos Aires, dar apoi aceasta a stralucit pe marile scene ale Europei, în cele mai importante săli de concert, astfel câștigându-și dreptul cuvenit.

Marthin Marcos-este un muzician complet de tango argentinian, care vine din Buenos Aires, dintr-o familie unde tango ul este la mare prețuire. O voce gravă și autentică, Marthin cântă în limbajul „ Lunfardo”, al cântăreților de tango din Buenos Aires. Concertează la Barcelona în Spania, și în România alături de „ Cluj Tango Orchestra „.

 

Muzicienii Indrei Irina ( pian) si Indrei Robert (bandoneon) , sunt membrii fondatori ai Asociației „ Cluj Tango Orchestra „ prima orchestra de tango argentinian din Transilvania compusa din muzicieni romani profesioniști membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau al Operei Naționale din Cluj Napoca.

Aceștia au concertat la Casa Regală, pe scenele Filarmonicilor din țară și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate. Cei trei artiști muzicieni nu sunt la prima colaborare, aceștia urcând pe scenă împreună și în anul 2023 . Se vor alătura pe scenă alături de aceștia, și dansatori de tango argentinian din Iași!

 

Cuplul de dans Konstantyn și Ileana, vor completa tabloul acestei seri prin dansul lor. Un cuplu vibrant și energic, aceștia vor aduce în fața dumneavoastră frumusețea și magia acestui dans Gazda noastră, Ateneul National din Iași o locație iubită Iasiului care nu mai are nevoie de prezentare! Bilete se pot achiziționa online pe iabilet.ro și la casieria sălii de spectacole. Vă așteptăm cu drag in povestea noastră de tango!