Bilete Ploiești: Caravana Creștină - Turneul de Muzică Bizantină - 25 nov, ora 19:00 - Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti

Ploiești: Caravana Creștină - Turneul de Muzică Bizantină

Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti, Ploiesti

luni, 25 noiembrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Categoria I

Mai sunt doar 20 bilete disponibile

150 lei
Categoria II
100 lei
Stoc epuizat
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

“Caravana Creștină” este un turneu național dedicat promovării muzicii bizantine în întreaga Românie. Acest turneu va avea loc între octombrie și noiembrie 2024 și va vizita șapte orașe importante: București, Ploiești, Brașov, Arad, Constanța,Craiova și Drobeta-Turnu Severin.

25 noiembrie, la Filarmonica Ploiești, ora 19.00

Artiști: Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale condus de Părintele Arhidiacon Mihail Bucă , Ana Nuță, Delia Papazicu și “Tronos Junior”

Prezentator: Daniel Buzdugan

Cu o tradiție vie de mai bine de 1000 de ani, muzica bizantină este o rugăciune ce are o lucrare minunată de ai face pe cei care o ascultă, să trăiască o pregustare a raiului pe pământ.

 

Fie că o numim muzică bizantină, muzică psaltică sau muzică bisericească ortodoxă, aceasta este întâlnită uniform pe întreg spatiul geografic ortodox din Constantinopol în Balcani, Orientul mijlociu, Africa și pe alocuri în spațiul rusesc. 

Născută la începutul creştinismului, cântarea bizantină, un gen muzical unic transmis de Biserica Ortodoxă, a supravieţuit până în zilele noastre, ceea ce a condus la includerea sa, în anul 2019, pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO.  În Biserica Ortodoxă actuală, mai multe biserici folosesc cântarea bizantină ca prima tradiţie liturgică, printre acestea fiind cele din Constantinopol, Alexandria, Antiohia, Ierusalim, România, Serbia, Grecia şi Cipru.” 

DESPRE ARTIȘTI :

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale

Grupul Psaltic Tronos a fost înfiinţat în anul 1997, la iniţiativa Părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzică psaltică de tradiţie bizantină. 

Numele de „Tronos” amintește de una dintre cetele îngerești și a fost dat grupului de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007.

 

Părintele Arhidiacon Mihail Bucă

Protopsalt al Catedralei Patriarhale din Bucureşti din anul 1997, părintele Arhidiacon Mihail Bucă este fondatorul şi dirijorul corului Tronos

Datoritată dedicării sale, în 2013, părintele Mihail Bucă a primit din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”. In anul 2014 , în cadrul cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor, a primit Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, iar in 

În anul 2016, în urma participării corului și a părintelui Mihail Bucă la evenimentele prilejuite de Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe întrunit în Creta, Preafericitul Părinte Daniel i-a oferit ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” pentru clerici, pentru activitatea din timpul desfășurării Sfântului și Marelui Sinod.

 

Ana Nuță

Este tânăra care a făcut-o pe Andra să plângă la emisiunea “Românii au Talent”, a primit Golden Buzz și a impresionat o țară intreagă cu vocea sa unică și povestea de viața impresionantă. Ana a simtit în biserică că muzica psaltică este chemarea ei. Când era mică a început să cânte din senin în biserică, iar cei din jurul ei erau fascinati de ea. 

 

Delia Papazicu

 

Este o stea în devenire care anul acesta a cucerit inimile juraților în mai puțin de 3 minutela “Românii Au Talent”. Delia a apărut în câteva filme importante și în prezent este prezentator al emisiunii "Micul Creștin" de la Trinitas Tv.



“Tronos Junior”

Tronos Junior este grupul psaltic de copii al Patriarhiei Române și a fost înființat în ianuarie 2023 la Parohia Foișorul Mavrocordaților” de Arhid. Mihail Bucă împreună cu coordonatorul proiectului Ioan Balaban. Zeci de copiii vor cânta muzică bisericească și va vor aduce în inima bucuria cuvintelor sfinte.



„Vă invit să vă alăturați acestei caravane creștine, unde muzica bizantină este privită nu doar ca o formă artistică, ci ca un vehicul sacru pentru rugăciune, meditație și comuniune spirituală, pentru a evidenția legătura dintre muzica bizantină și practica spirituală a Bisericii Ortodoxe. „Să pornim împreună într-o călătorie a muzicii bizantine. Căci dacă suntem împreună, credința noastră crește.”” Mina Cristiana , Președinte al Asociației Culturale” Armonia lu’mina”

 

Matei 18:19-20

„Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.”

 

„Este cu adevărat remarcabil și demn de laudă faptul că oameni laici, precum Mina Cristiana, dedică timp și efort pentru a explora și a prezenta această formă de artă sacrală. Prin asemenea inițiative, muzica bizantină, o comoară a patrimoniului cultural și spiritual, este adusă mai aproape de inimile și conștiințele oamenilor contemporani.” Protopsaltul Patriarhiei Române, Arhiadiacon Mihail Bucă

 

Organizator

Asociația Culturală “Armonia lu’mina” are ca misiune promovarea muzicii bizantine, a valorilor creștine, a patrimoniului religios și cultural ortodox al României. Are ca proiect principal producția cinematografică, filmul documentar lungmetraj “Sounds of Byzantium” despre istoria muzicii bizantine și rolul acesteia la nivel de artă, știință, terapie.

Acest eveniment este organizat cu scopul de strângere de fonduri necesare pentru producția filmului "Sounds of Byzantium". Valoarea biletelor încasate vor fi donate Asociației Culturale “Armonia lu’mina” https://armonialumina.com/doneaza/

www.armonialumina.com

Media & PR

0722567103