Bilete Sibiu: Recital Cameral @ Andrey Yaroshinsky - 12 iul, ora 19:00 - Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia

Sibiu: Recital Cameral @ Andrey Yaroshinsky

Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Sibiu

vineri, 12 iulie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces General
30 lei
Acces General Elevi, Studenți si Pensionari
15 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

Sibiu: Recital Cameral @ Andrey Yaroshinsky - pian
"Dragi prieteni, îmi face mare plăcere să vă invit pe toți la recitalul meu, pe 12 iulie, ora 19.00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Mă voi bucura foarte mult să vă întâlnesc acolo și sunt sigur că vom avea parte de o seară minunată, ascultând muzica marilor compozitori, și mă voi strădui să plecați din sala de concert mai fericiți decât ați venit. Mulțumesc foarte mult! Mă numesc Andrey Yaroshinsky și vă aștept din toată inima!", transmite Andrey Yaroshinsky publicului meloman.
 
Pianistul Andrey Yaroshinsky s-a născut la Kiev, în 1986, și a urmat cursurile Conservatorului "P.I. Ceaikovski" din Moscova, unde a fost elevul Verei Gornostaeva, absolvind cu cele mai înalte onoruri în 2009. Din 2005, a fost, de asemenea, îndrumat de maestrul Joaquín Soriano la Madrid.
Este câștigător și laureat al numeroaselor concursuri internaționale, printre care se numără: Concursul Chopin de la Varșovia (2005), unde a fost finalist și a primit o diplomă de onoare; Premiul Iturbi din Valencia, unde a primit Primul Mare Premiu și trei premii speciale (2010); Concursul Gabala (2011), unde a primit Premiul I, și Concursul Internațional de Pian Paloma O'Shea Santander, unde a primit Premiul Laureat (2008). De asemenea, este laureat al Sommerakademie Mozarteum Salzburg (2007) și deține, printre altele, o Diplomă de Aur la Academia Pianale (2007). Alte realizări includ o bursă de 10 ani din partea Fundației Rostropovich și faptul că este artist oficial Steinway din 2009.

Mstislav Rostropovich a fost promotorul muzical al lui Andrey timp de mulți ani și a avut o mare influență asupra dezvoltării sale viitoare.

Andrey Yaroshinsky a lansat opt CD-uri, dintre care trei pentru NAXOS (primul în 2011, dedicat operelor lui Manuel Seco de Arpe, un al doilea în 2013, interpretând lucrări de Ceaikovski, și în 2015, interpretând piese de Manuel Seco de Arpe pentru pian solo), unul pentru Concursul Iturbi, interpretând Albéniz, Liszt și Rachmaninov, iar în cele din urmă, ca parte a Colecției Conservatorului din Moscova, a înregistrat "24 de preludii" de Rachmaninov în Sala Mare a Conservatorului din Moscova. De asemenea, în 2017, la "Melodiya" a fost lansat CD-ul cu "24 de preludii" și "Fugă" de V. Zaderatsky, unde au cântat șase pianiști, printre care și Yaroshinsky. Albumul a fost premiat cu "Choc de Disque" de către revista France Radio. Iar în 2019, "Melodiya" a lansat și CD-ul cu Weinberg Quintet și Prokofiev - "Uvertură pe teme evreiești", această înregistrare fiind premiată cu Premiul Internațional de Înregistrări "Pure Sound" în 2019. În 2020, a înregistrat "Anotimpurile" de Ceaikovski la casa de discuri spaniolă "PlayClassics" din Madrid.

Spectacolele sale au fost difuzate la televiziune și radio și a cântat în recital sau acompaniat de mari orchestre simfonice sau de cameră în Austria, Belgia, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Spania, Slovacia, Ucraina, SUA și Marea Britanie, în săli precum Wigmore Hall (Londra), Sala Mare a Conservatorului din Moscova, Sala Mare Ceaikovski a Filarmonicii din Moscova, Auditorio Nacional (Madrid), Palau de la Musica (Valencia), Salle Cortot (Paris), Sala Mare de Concerte a Auditoriumului Mariinsky (Sankt Petersburg), Kennedy Center (Washington) etc.

A colaborat cu Orchestra Simfonică Națională a Ucrainei, Orchestra Simfonică Națională a Slovaciei, Orchestra Simfonică de Stat a Rusiei, Orchestra Simfonică de Stat a Azerbaidjanului, Orchestra Filarmonicii Naționale a Poloniei, Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii din Bratislava, Orchestra Simfonică a Conservatorului din Moscova, "New Symphony International Orchestra", Orchestra Simfonică din Monte-Carlo, Salzburg Chamber Soloists, Orchestra de Cameră "Música Viva", Orchestra "Real Filarmónica de Galicia", Orchestra Simfonică din Valencia, Orchestra Simfonică JMJ din Madrid, Corul Național al Spaniei, printre altele. Nu în ultimul rând, a fost invitat să cânte la Festivalul Internațional de la Salzburg, Festivalul de la Bratislava, Festivalul Chopin de la Wroclaw (Polonia), Festivalul Mstislav Rostropovich de la Baku (Azerbaidjan), Festivalul Internațional ClassicAval de la Val D'Isere (Franța), Reino de León (Spania), Noches de Cibeles (Spania), "Vistas de Pianismo Moderno" la Teatrul Mariinsky (Rusia), "Stars of the 21st Century" la Filarmonica din Moscova și multe altele.

În repertoriul său, Andrey Yaroshinsky are mai mult de 30 de concerte cu orchestră, precum și o mare varietate de programe de recital și muzică de cameră.

Din 2014, predă pianul la Escuela Superior de Música "Centro Superior Katarina Gurska" din Madrid, iar din anul 2017, Andrey Yaroshinsky este directorul artistic al Festivalului și Cursului Internațional de Vară din Soria (Spania).

Anul acesta, face parte din juriul Concursului-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție "Carl Filtsch", ediția a XXVIII-a, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.